Glasbedrukking

Het bedrukken van glas is een van onze specialiteiten.

Voordelen van zeefdruk zijn de relatief lage kosten en de mogelijkheid om elke gewenste kleur te bereiken, transparant of dekkend.

Voor het bedrukken van glas zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de toepassing:

  • Voor enkele stuks of zeer kleine oplages kunnen wij glas digitaal printen en eventueel van een deklaag in zeefdruk voorzien. Voordeel is de lage prijs voor een in fullcolour geprinte plaat. Bij hogere aantallen of minder kleuren is zeefdruk vaak mooier en goedkoper.
  • Bedrukking met conventionele twee-componenteninkt of met UV-inkt wordt toegepast bij bewegwijzering, borden voor binnenshuisgebruik, zogenaamde "tomb stones" en "awards" en op andere voorwerpen die niet in aanraking komen met weer en wind.
  • Voor toepassingen buitenshuis en voor voorwerpen die zwaar belast worden en aan extreme eisen moeten voldoen werken wij met glazuren en emailles. Dit zijn inkten die na het drukken op temperaturen tussen de 600 en 700 graden celsius in het oppervlak van het glas worden gesmolten. Deze techniek gebruiken wij onder andere voor autoruiten en koplampen (de zwarte lijmrand die je om autoruiten ziet), buitenborden en grafmonumenten, maar ook servies dat geschikt moet zijn voor de afwasmachine.
    Voordelen zijn de haast onbeperkte levensduur van het product en de bijkomende mogelijkheid om het glas te buigen of te bollen in de inbrandoven. Aan de extra glasbewerkingen zijn uiteraard wel kosten verbonden. Wij adviseren u graag of deze technieken geschikt zijn voor uw product.